• Oh Dierbaar BeLgiË

  Nieuwe voorsteling voor wie Nederlands leert,

  op tournee vanaf oktober 2023

  broken image

  Wat ons allemaal bindt, is het land waar we wonen: België. Met “Oh dierbaar België” zetten Lennaert & de Bonski's een mooi stuk muzikale rijkdom van het land op een fijne en toegankelijke manier in de kijker. Van “Goeiemorgen, morgen”, de Belgische Eurovisie-inzending uit 1971 (én een ideaal lied voor NT2-studenten), tot recente artiesten als Camille en Stromae (in het NL!). Ook Jacques Brel zal niet ontbreken, want van zijn teksten werden prachtige Nederlandstalige vertalingen gemaakt. En dan is er natuurlijk nog Rocco Granata, zelf een immigrant, die in België zijn wereldhit “Marina” schreef. Ook zijn song krijgt een Nederlands jasje aan.

   

  Lennaert Maes en de Bonski-broers zijn intussen een begrip geworden in de NT2-wereld. Ze maken samen al 12 jaar voorstellingen voor wie Nederlands leert. In hun nieuwe voorstelling "Oh dierbaar België" wordt een muzikaal stuk cultuur van ons land geïntroduceerd én wordt de taal op een eenvoudige en leuke manier gebracht. In de educatieve bijlage die bij de voorstelling verschijnt, komen oefeningen bij 5 songs uit de productie, waarmee ter voorbereiding of nadien in de Nederlandse les kan worden gewerkt.

   

  Duur: 75 minuten

   

  Met: Lennaert Maes (zang en gitaar), Andrei Bonski (zang, mandoline, viool, toetsen), Kriss Bonski (zang, bas, basukelele en percussie)

   

  "Oh dierbaar België" is een voorstelling van muziekhuis Wesp met steun van Taalunie