• Oh Dierbaar BeLgiË

  Nieuwe voorsteling voor wie Nederlands leert,

  op tournee vanaf oktober 2023

  “Oh dierbaar België” - een nieuwe muzikale voorstelling voor wie Nederlands leert

  Wat ons allemaal bindt, is het land waar we wonen: België. Met “Oh dierbaar België” zetten Lennaert & de Bonski's een stuk muzikale rijkdom van het land op een fijne en toegankelijke manier in de kijker. Van “Goeiemorgen, morgen”, de Belgische Eurovisie-inzending uit 1971 (én een ideaal lied voor NT2-studenten), over Raymond van het Groenewoud en Liliane Saint-Pierre tot recente artiesten als Bazart en Stromae (in het NL!). Ook Jacques Brel zal niet ontbreken, want van zijn teksten werden prachtige Nederlandstalige vertalingen gemaakt. En dan is er natuurlijk Rocco Granata, zelf een immigrant, die in België zijn wereldhit “Marina” schreef. Ook zijn song krijgt een Nederlands jasje aan.

   

  In de educatieve bijlage komen oefeningen bij 5 songs uit deze productie, waarmee ter voorbereiding of nadien in de Nederlandse les kan worden gewerkt.

   

  Tijdens de voorstelling wordt een mooi stuk cultuur van België geïntroduceerd en wordt de taal op een eenvoudige manier aangebracht.

   

  Duur: 75 minuten

  Met: Lennaert Maes (zang en gitaar), Andrei Bonski (zang, mandoline, viool, toetsen), Kriss Bonski (zang, bas, basukelele en percussie)

   

  "Oh dierbaar België" is een voorstelling van Wesp vzw met steun van Taalunie